Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

ΦΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ


Το Νισάφι ενημερώνει τους πολυπληθείς αναγνώστες του οτι ο πρωθυπουργός, μετά τα έκτροπα, αποφάσισε να εντείνει την προώθηση των τομέων ανάπτυξης, έρευνας και τεχνολογίας και σαν πρώτο βήμα ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Ανάπτυξης Χρήστου Φώλια. Ο απομπεφθείς ήδη δήλωσε ότι αποσύρεται στα Γρεβενά για να αφοσιωθεί στην οικογένειά του και στο Face Book όπου θα αναζητήσει παλιούς συμφοιτητές από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυττού από το οποίο απεφοίτησε σύμφωνα με το σάϊτ του υπουργείου το 1975. Προς παρενθετική ενημέρωση προσθέτω ότι το 1975 η Βηρυττός εβομβαρδίζετο καθημερινά από αδικημένους και καταπιεσμένους νέους που δεν είχαν αφήσει τίποτα όρθιο με αποτέλεσμα η ευρεία πλειοψηφεία των μη-Αράβων φοιτητών και καθηγητών να την έχει κοπανήσει. Πως τα κατάφερε να παραμείνει και να αποφοιτήσει –όπως ισχυρίζεται τουλάχιστον- ο πρώην υπουργός, άγνωστον.

Ο δρ. Μένιος, καθηγητής Ευρωπαϊκής ιστορίας και μαθηματικών του πανεπιστημίου Κομοτηνής, εξήγησε ότι ο προβληματισμός του πρωθυπουργού ως προς τη στασιμότητα του συγκεκριμένου υπουργείου έλαβε ανησυχητικές διαστάσεις όταν πληροφορήθηκε από το site του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυττού πως αν και η εκπαιδευτική φιλοσοφία του συνέπλεε με αυτή των Αμερικανικών τριτοβάθμιων ιδρυμάτων, πάραυτα το πρόγραμμά του ήταν προσαρμοσμένο στις ανάγκες της Μέσης Ανατολής. Λεπτομέρεια που εξηγούσε ως κάποιο βαθμό ορισμένους μη ικανοποιητικούς δείκτες της Ελληνικής κοινωνίας.

Οι φήμες θέλουν τον πρωθυπουργό να έχει αποφασίσει από καιρό ότι η νέα ηγεσία πρέπει να έχει την καινοτομία και το ριζοσπαστισμό μέσα στις φλέβες της και ως εκ τούτου παρεκάλεσε τη βασιλομήτορα να αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης και να προεδρεύσει στο συμβούλιο έρευνας και τεχνολογίας που θα γίνει στο Μόναχο την επόμενη εβδομάδα. Ο Δρ. Μένιος πιστεύει οτι ο πρωθυπουργός επείσθη για την καταλληλότητα της βασιλομήτορος αφού διάβασε το νέο βασιλικό διάγγελμα προς κάφρους, που δημοσίευσε την Κυριακή ο Ε.Τ., ο διευθυντής σύνταξης του οποίου μετά από το Κυριακάτικο coup, έθεσε τον πήχυ της Ελληνικής δημοσιογραφίας και δη ελέγχου σύνταξης ακόμα πιο ψηλά. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός εντυπωσιάστηκε με την θέση της Α.Μ. η οποία προτείνει την πρωτοποριακή ανατροπή του ως τώρα βασικού διαχωρισμού μεταξύ «θεωρίας» και «μεθόδου» και την προώθηση της σύγκλισης αν όχι ταύτισης αυτών των δυό εννοιών που με τη διαφοροποίησή τους περισσότερα προβλήματα δημιουργούσαν στην έρευνα παρά έλυναν. Ο πρωθυπουργός επείσθη από την βασιλομήτορα ότι η συγχώνευση εννοιών και σμύκρινση ορισμών μεσω παράλλειψης περιττών επιθέτων θα βοηθήσουν τη χώρα να καλύψει την απόσταση που τη χωρίζει από άλλες χώρες της Β. Αφρικής.

Συγκεκριμένα, η αναφορά της Α.Μ. στο «Politics as a Vocation» του Max Weber όπου το «μονοπώλιο του κράτους στη νόμιμη βία» συντομεύθηκε σε «μονοπώλιο στη βία» θεωρήθηκε ιδιοφυής καθ’ό,τι έτσι γίνεται καλύτερα αντιληπτή από την πλειψηφεία των νέων που θεωρούν πλέον την αντι-βία ως δικό τους μονοπώλιο. Τέλος, η ετυμολογική ανάλυση της λέξης «βία» ως θηλυκό του «βίος» σύμφωνα με το Μεγάλο Λεξικό των παλιών αναρχικών μοναδικό αντίτυπο του οποίου φυλάει η Φρειδερίκη στα υπόγεια των ανακτόρων, έδωσε και την κατάλληλη ορμονοφροϋδική ερμηνεία στα τελευταία έκτροπα, πράγμα που ικανοποίησε τις ανά την οικουμένη φεμινιστικές οργανώσεις ως επίσης τον ψυχιατικό σύλλογο Αθηνών.

Ο Δρ. Μένιος μετέφερε την ελπίδα του πρωθυπουργού ότι οι καινοτομίες της βασιλομήτορος θα τεθούν επί τάπητος και θα υιοθετηθούν σε μεγάλο βαθμό από τους Ευρωπαίους εταίρους μας στο συμβούλιο έρευνας και τεχνολογίας στο Μόναχο, πόλη όπου η βασιλομήτωρ καινοτόμησε βαθέως στα νιάτα της σπαταλώντας τα λεφτά του μπαμπά της, το χρόνο των καθηγητών της και ζώντας την παραίσθηση των ανωτάτων σπουδών που με την παρέμβαση του σατανά δεν ολοκληρώθηκαν το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο κύριος καθηγητής μετέφερε τη σύσσωμη συμπαράσταση του υπουργικού συμβουλίου που σε γραπτή του ανακοίνωση αναγνωρίζει τη βαθιά εμπειρία της Α.Μ. σε κινητά νέας γενιάς, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές κάτω των 500 ευρώ και τρισδιάστατες εμπειρίες με το Wii, και ευελπιστεί οτι με την ακλόνητη στήριξη που θα της προσφέρει η νέα γενική γραμματέας και πρώην αυλική μπλόγκερ, φωτογραφία της οποίας κατ’αποκλειστικότητα δημοσιεύει το Νισάφι, η χώρα θα ηγηθεί στον τομέα R&D του 21ου αιώνα.

Από άλλες πηγές μαθαίνουμε οτι μετά τις τελευταίες εξελίξεις που δρομολόγησε το άρθρο της βασιλομήτορος εκλήθη εκτάκτως το συμβούλιο στατιστικολόγων Γερμανίας με θέμα τη συγχώνευση των εννοιών «υπόθεση» και «απόδειξη» όπως επίσης οικονομολόγων των χωρών μελών του G8 με θέμα τη σύγκλιση των εννοιών «ζημιά» και «κέρδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: